Diemen: Bouwfonds IM koopt 226 appartementen in Holland Park

31 Augustus 2016 – Bouwfonds IM koopt 226 appartementen in Holland Park. Dit is de nieuwbouwlocatie in Diemen-Zuid die ontwikkeld wordt door Snippe Projecten en Bouwaccent, met drie private investeerders.

Holland Park krijgt naast koopappartementen ook huurappartementen in de vrije sector. Bouwfonds Investment Management (Bouwfonds IM) koopt in totaal 226 woningen voor een van haar pan-Europese woningfondsen (seperate account), verdeeld over twee appartementengebouwen.

Sinds de start verkoop begin 2015 zijn al meer dan 700 appartementen verkocht. De wijk is ruim van opzet. De appartementen hebben binnentuinen en zijn gelegen aan nieuwe grachten. In de directe nabijheid komt een park met winkels en andere voorzieningen. Het stedenbouwkundig plan voor Holland Park is van de hand van Sjoerd Soeters en is geïnspireerd op Java Eiland in Amsterdam en de wijk Sluseholmen in Kopenhagen. Elk woongebouw van Holland Park wordt door een team van Nederlandse architecten ontworpen.

Initiatiefnemers Holland Park

De initiatiefnemers van Holland Park zijn Snippe Projecten, Bouwaccent Vastgoedontwikkeling alsmede Investco Bergwijkstadspark – een samenwerkingsverband van drie private investeerders bestaande uit Valuas Groep, CommonWealth Investments en Renschdael Groep. Zij zijn allen verenigd in Bergwijkstadspark.

De appartementen die Bouwfonds IM aankoopt liggen in de blokken 20 en 21, in het hart van Holland Park. Blok 20 telt 112 appartementen van 49 tot 130 m². Blok 21 bestaat uit 114 appartementen van 50 tot 120 m². Onder de blokken wordt overdekt geparkeerd. Beide blokken liggen rondom een besloten binnentuin.

Op dit moment worden in overleg met Bouwfonds IM de woningen verder uitontwikkeld. De start bouw is reeds in juni gestart en vanaf begin 2018 kunnen de eerste huurders de sleutel van hun appartement omdraaien. Koper is bij de aankoop geadviseerd door CMS, WTS en BOAG advies en management, verkoper door Van Doorne en EY.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws