Deventer: Vaster Invest koopt 78 appartementen

15 maart 2018 – Vaster Invest heeft afgelopen week 78 appartementen in Deventer aan haar vastgoedportefeuille toegevoegd.

Binnen een half jaar na oprichting van het Vaster Invest Fonds komt door deze aankoop komt het aantal huurwoningen in het fonds inmiddels boven de 250 uit.

Het betreft een complex aan de Verlengde Kazernestraat 1 – op loopafstand van het stadscentrum – dat in 1999 als kantoorpand is gebouwd. Medio 2017 zijn er 78 moderne studio’s en tweekamer appartementen voor starters in gerealiseerd, variërend van 22 tot 37 m². De verhuur van appartementen is in september 2017 gestart en het complex was binnen enkele weken volledig verhuurd. Naast een huismeester zijn er ook gezamenlijke faciliteiten als een lounge, fitnessruimte, pooltafel en een gezamenlijke tuin evenals een afgesloten parkeergarage. Ook zijn er gezamenlijke wasmachines en drogers op iedere etage beschikbaar voor de bewoners. Ieder appartement beschikt standaard over een vaatwasmachine en inductiekookplaat.

Het pand is gelegen aan de Verlengde Kazernestraat, tegenover de Saxion Hogeschool en op loopafstand van het levendige Deventer Boreelplein. Ook het NS station Deventer is slechts op iets meer dan 1 kilometer afstand gelegen.

De aankoop is door ABN-Amro gefinancierd voor circa 65%. Het bruto aanvang rendement (BAR) bedraagt ruim 6%, wat scherp is voor een object op een dergelijke gunstige locatie. Het Vaster Invest team is bijzonder content met deze aankoop in Deventer.

Eind mei zal het Vaster Invest Fonds een pand in het centrum van Apeldoorn aankopen waar momenteel 47 luxueuze appartementen (variërend van 80 tot 95 m²) worden gerealiseerd. Mede met het oog op deze aankoop zal het Vaster Invest Fonds vanaf medio april weer worden opengesteld voor nieuwe investeerders en krijgen bestaande investeerders de mogelijkheid hun investering te vergroten. Daarnaast lopen er diverse andere mogelijke aankooptrajecten.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws