Deventer: UWV-kantoor krijgt woonbestemming

19 December 2018 – Unifore, Getgripp en Van Wijnen gaan het voormalige UWV-kantoor in Deventer transformeren naar een wooncomplex met 42 compacte huurappartementen.

Daarmee wordt volgens de ontwikkelaars voorzien in de groeiende vraag naar passende huisvesting in het middenhuursegment. Met de transformatie wordt tevens een flinke impuls gegeven aan de ontwikkeling en vitaliteit van het centrumgebied van Deventer.

Het project omvat 42 compacte appartementen, variërend van 40 tot 85 m2 woonoppervlakte. Het zogenaamde Hardonkcomplex ligt in de historische binnenstad van Deventer tegen het kernwinkelgebied en vlakbij het Rijsterborgherpark. In de plint van het gebouw komen commerciële ruimtes voor kleinschalige creatieve bedrijven en horeca die goed aansluiten bij de schaal van de binnenstad. Toekomstige bewoners, ondernemers en bezoekers van het pand kunnen parkeren in de door gemeente Deventer, Unifore en Van Wijnen gerenoveerde Stadspoortgarage (oplevering medio januari 2019).

De transformatie wordt gerealiseerd naar een ontwerp van ArchitectenLab uit Deventer, specialist in dergelijke transformaties. Het gebouw krijgt een nieuwe gevel die ervoor zorgt dat de nieuwe appartementen beschikken over veel lichtinval en goede isolatie.

Na de kerstvakantie wordt gestart met de bouwvoorbereiding en de casco sloop van het gebouw. De totale transformatie neemt circa een jaar in beslag; de appartementen worden  voor de kerst 2019 opgeleverd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws