Deventer: Uitgeverij Davo krijgt circulair bedrijfsgebouw

13 mei 2020 – Aan de Stegge Twello en Metron Vastgoed realiseren een circulair bedrijfsgebouw voor uitgeverij Davo op het A1 Bedrijvenpark in Deventer. De bouw start in juni.

De huidige locatie van Davo aan de Hunneperkade in Deventer voldoet qua omvang en uitstraling niet meer. Met nieuwbouw op A1 Bedrijvenpark krijgt het bedrijf de ruimte die het nodig heeft.

Bijzonder aan het nieuwbouwplan is dat het gebouw zo circulair en milieubewust mogelijk gebouwd wordt. In samenwerking met de opdrachtgever en Circulairstaal krijgt het bedrijfsgebouw onder andere een circulaire staalconstructie. De constructie is op termijn eenvoudig te demonteren en te hergebruiken en wordt voorzien van Biocoat. Deze vorm van bescherming is door Circulairstaal ontwikkeld en sluit aan op de circulaire doelstellingen. Daarnaast worden meerdere circulaire bouwmaterialen ingezet.

Het Davo-bedrijfspand bestaat uit 3924 m² bedrijfshal en 519 m² kantoorruimte, verdeeld over drie lagen. Het ontwerp is gemaakt door Aan de Stegge Twello in samenwerking met Metron Vastgoed en JVZ Ingenieurs.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws