Deventer: transformatie Leeuwenbrug van start

15 December 2016 – DC Vastgoed is gestart met de herontwikkeling en verduurzaming van De Leeuwenbrug, een kantoorgebouw van circa 10.000 m² met onderliggende parkeergarage.

Het pand is gelegen naast het centraal station in het centrum van Deventer. De herontwikkeling omvat de renovatie van het bestaande kantoorgebouw waar tot voor kort de gemeente Deventer was gehuisvest. Na het vertrek van de gemeente Deventer heeft DC Vastgoed de planontwikkeling van het renovatietraject gestart en inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden gestart.

De renovatie omvat een volledige upgrade naar een high end kantoorconcept. Er worden daarvoor veel nieuwe voorzieningen aan het gebouw toegevoegd, waaronder horeca, vergaderfaciliteiten, een flexibel kantoorconcept en een fitnessgelegenheid. Verder wordt de centrale entree uitgebreid. Het gebouw krijgt een hoogwaardig en duurzaam kwaliteitsniveau en door een reeks aan energiebesparende maatregelen, waaronder een geheel nieuw klimaatsysteem, beschikt het gebouw na realisatie van de herontwikkeling over een A-label. Er is reeds circa 3000 m² verhuurd en er lopen gesprekken met verschillende geïnteresseerde partijen. Naar verwachting kunnen de eerste gerenoveerde kantoorunits in het voorjaar aan de huurders worden opgeleverd.

Begin jaren 90 werd de eerste fase van De Leeuwenbrug opgeleverd; het kantoorgebouw van circa 10.000 m². Begin 1998 volgde de tweede fase, met een omvang van circa 8000 m². Fase 2 sluit functioneel en architectonisch naadloos aan op het fase 1 en strekt zich in de vorm van een Y in de richting van het station uit. In de ruime parkeerkelder die zich onder het complex bevindt en op het parkeerdek achter het gebouw, zijn in het totaal 235 parkeerplaatsen gerealiseerd.
Een van de huurders van oudsher in fase 2 van De Leeuwenbrug is van ingenieursbureau Witteveen & Bos.

Vorig jaar kocht het Britse Tristan Capital Partners fase 2 van De Leeuwenburg van Generali Real Estate Investments, als onderdeel van een veel grotere portefeuille ter waarde van € 212 mln. Voor dit deel van De Leeuwenburg werd volgens het Kadaster een bedrag van € 3,9 mln neergelegd. Fase 1 is eigendom van DC Vastgoed, en dit deel wordt nu gerenoveerd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws