Deventer: Business Center Salland opent in Keulenstraat 10

28 September 2017 – De Rotterdamse ondernemer Alexander van der Cammen heeft onlangs het kantoorgebouw gekocht aan de Keulenstraat 10 in Deventer. Hij brengt hier het Business Center Salland in onder. Het pand is verkocht door EA Holland Office Fund dat het in 2005 nog op naam kreeg voor ruim € 6,6 mln. Van der Cammen betaalde er € 650.000 voor volgens het Kadaster.

Het object heeft een oppervlakte van ruim 3500 m2 met circa 5000 m2 eigen grond en wordt momenteel geheel verbouwd tot modern business center. Studio Groen+Schild uit Deventer heeft de opdracht gekregen voor het interieur te ontwerpen waaronder de lounge waar de huurders dadelijk gebruik van kunnen maken.

Van der Cammen verwacht in januari 2018 de eerste huurders te kunnen huisvesten in het gebouw dat Business Center Salland gaat heten.

Drie jaar geleden kocht de Rotterdammer via een executieveiling ook al het naastgelegen kantoorgebouw van 3300 m² aan de Keulenstraat 12 dat al jaren leegstond nadat LTO Noord het pand in 2009 had verlaten. Beide panden zijn eind jaren negentig ontwikkelt door Eurocommerce van toenmalig eigenaar Ger Visser sr.

Makelaars waren in 2014 nog zeer sceptisch over de plannen van de Rotterdammer om een Business Center te maken in Deventer omdat er geen vraag zou zijn en vooral niet op het bedrijventerrein Kloosterlanden waar ook de Keulenstraat zich bevindt. Van der Cammen, die zijn vastgoed volledig met eigen middelen koopt, besloot toch te gaan renoveren en zijn Business Center Deventer is een groot succes geworden.

Het pand telt ruim 100 units en is op enkele vierkante meters na volledig verhuurd met ondernemers.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws