Deventer: Altera verkoopt winkelcentrum De Boreel

18 September 2018 – Het winkelfonds van Altera heeft in september 2018 het winkelcentrum De Boreel in Deventer verkocht aan een consortium van ARC Real Estate Partners en een private equity fonds uit de Verenigde Staten.

De verkoop betreft het gehele complex, waaronder de monumentale Boreelkazerne en de parkeergarage. De Boreel omvat 22.000 m² winkelruimte, 9000 m² leisure (waaronder een bioscoop met 7 zalen), circa 4000 m² kantoorruimte en 800 parkeerplaatsen waarvan 660 in de ondergrondse parkeergarage.

Volgens het Kadaster bedraagt de koopsom € 62,8 mln.

De Boreel is in fases ontwikkeld door DC Vastgoedontwikkeling. De laatste fase werd in 2013 opgeleverd. De 60 woningen die deel uitmaken van het plan vallen buiten deze transactie.

Winkelcentrum De Boreel is gelegen aan de rand van de binnenstad van Deventer en bestaat voornamelijk uit grootschalige detailhandel met retailers als Media Markt, Jumbo, Bever en Van Haren.

Met de verkoop van dit winkelcentrum geeft Altera uitvoering aan de strategie van het winkelfonds met een focus op convenience. Jaap van der Bijl (ceo): ‘Wij zijn blij dat wij deze transactie met succes hebben kunnen afronden. De verkoop is in lijn met onze visie om binnen de portefeuille van het winkelfonds de omvang van dit soort winkelcentra te verminderen en een groter belang te nemen in convenience centra. Wij verwachten deze lijn met succes te kunnen voortzetten.’

ARC Real Estate Partners treedt op als lokale partner voor een selecte groep buitenlandse investeerders. In Nederland heeft ARC een vastgoedportefeuille van meer dan € 500 mln onder beheer.

Altera heeft € 2,2 mrd onder beheer, maakt geen structureel gebruik van vreemd vermogen en kent een laag kostenniveau.

Altera werd bij deze transactie geadviseerd door Cushman & Wakefield, CBRE en door Dentons Boekel als juridisch adviseur. Koper werd bijgestaan door Loyens Loeff als juridisch adviseur.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws