Deventer: Action huurt winkel van vastgoedbedrijf Blokker

6 Juni 2018 – Action en HB Capital hebben de huurovereenkomst ondertekend voor een winkel van ruim 1000 m² in Deventer.

Woensdag hebben Tjeerd Bartels, general manager van Action Nederland, en Richard Dallinga, managing director Real Estate van HB Capital, op de vastgoedbeurs Provada in de RAI Amsterdam hun handtekening gezet onder een tienjarige huurovereenomst voor de huur van de nieuwe Action-winkel in winkelcentrum Colmschate in Deventer.

De overeenkomst betreft de huur van ruim 1000 m² winkelruimte op de eerste verdieping van een nieuw te bouwen winkelunit aan het centrale plein van het winkelcentrum. Action opent de nieuwe winkel in maart 2019. Action opent de winkel in het vernieuwde winkelcentrum Colmschate dat door eigenaar HB Capital volledig wordt vernieuwd en uitgebreid. Het winkelcentrum wordt compacter, alle gevels en puien worden vernieuwd en een nieuw centraal plein met Brasserie en diverse verswinkels biedt bezoekers een nieuwe, aangename verblijfsplek in de wijk. In 2019 wordt de laatste fase afgerond.

Richard Dallinga, managing director real estate bij HB Capital: “Ons doel is om langjarig te investeren in de kwaliteit van winkelcentrum Colmschate en samen met de ondernemers een compleet aanbod en een comfortabel centrum te bieden voor onze bezoekers. Action past heel goed in de mix van winkels die wij nastreven in Colmschate”.

Richard Reulink is namens DVP Planontwikkeling en in opdracht van HB Capital verantwoordelijk voor de verhuur en de planvorming. “Inmiddels zijn eral 30 winkels vernieuwd, vergroot en/of verhuisd”, aldus Reulink. “Met de heropening van de vergrote Albert Heijn deze week en de komst van Action begin volgend jaar, bereiken we een nieuwe mijlpaal in de vernieuwing van Colmschate”.

De nieuwe winkel in Colmschate is de tweede winkellocatie die Action van HB Capital huurt. Eind mei van dit jaar opende Action in het winkelcentrum Mirocenter in Enschede, een winkelcentrum dat ook in eigendom is van HB Capital. Action is de snelst groeiende internationale non-food discounter met meer dan 1100 winkels in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Polen. Bij Action werken ruim 40.000 medewerkers. In 2017 was de omzet van Action € 3,4 mrd.

HB Capital is een zelfstandig investeringsbedrijf van de familie Blokker dat zich richt op directe en indirecte investeringen in ondernemingen en in vastgoed. De vastgoedinvesteringen van HB Capital hebben een internationale focus waarbij er in Europa (waaronder Nederland, België en Duitsland) direct geïnvesteerd wordt en in Noord-Amerika indirect. De vastgoedportefeuille omvat winkels, woningen en distributiecentra.

Foto: Rob Schouten (CFO HB Capital), Tjeerd Bartels (General Manager Action Nederland) en Richard Dallinga (Managing Director Real Estate HB Capital).

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws