Den Hoorn: Europees DC Sandvik naar HarnaschPolder

3 juni 2020 – Delta Development Group gaat het Europese logistieke centrum van Sandvik realiseren op bedrijventerrein HarnaschPolder.

Met het tekenen van de erfpachtcontracten door de gemeente Midden-Delfland en Delta Development Group is de officiële start gegeven voor de bouw van het logistieke centrum van Sandvik op het bedrijventerrein HarnaschPolder. Het gebouw zal als European Distribution Centre een belangrijke schakel zijn in de supply chain van Sandvik. Het wordt ontwikkeld door Delta Development Group in partnerschap met European Logistics Real Estate Partners (Elrep), dat ondersteund wordt door Pacific Investments.

Het duurzaam gebouwde logistieke gebouw heeft een vloeroppervlak van 15.730 m² en 105 parkeerplaatsen. Op het dak wordt 10.000 m² aan zonnepanelen geplaatst. Het pand wordt uitgerust met hoogwaardige geautomatiseerde orderpicking systemen en zal werkgelegenheid bieden aan 180 medewerkers. Sandvik heeft een langjarige overeenkomst afgesloten voor het pand. Het zal als European Distribution Centre een cruciale schakel zijn in de supply chain van Sandvik.

Het pand wordt ontwikkeld volgens de circulaire cradle-to-cradle principes. Het is ontworpen door OPL Architecten en wordt gebouwd volgens Delta’s Next Generation Logistics-concept. Mede om de duurzaamheid te waarborgen blijven Delta en Elrep als asset manager en investment manager verantwoordelijk voor het pand.

De oplevering van staat gepland voor het voorjaar van 2021, de bouw is in handen van Systabo, onderdeel van VolkerWessels.

Bedrijventerrein Harnaschpolder is 80 hectare groot. Het ligt in de gemeente Midden-Delfland, direct aan de A4.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws