Den Haag: Zilveren Toren gekocht voor € 100 mln

23 december 2020 – De Belgische Investeringsgroep Buysse & Partners heeft samen met een Nederlandse investeerdersfamilie met roots in Den Haag de Zilveren Toren in Den Haag gekocht.

De vastgoedwaarde van het gebouw is circa € 100 mln. De verkoper is een  Duits institutioneel fonds, IntReal.

Het kantoorgebouw Zilveren Toren, gelegen aan de Prinses Beatrixlaan, telt 20 verdiepingen en om en bij de 30.000 m² en is voor 100% verhuurd aan MN Services, een van de grootste Nederlandse pensioensuitvoerders, met wie er een lange termijn huurcontract loopt.

IntReal heeft in 2016 kantoorgebouw De Zilveren Toren in het Haagse Beatrixkwartier aangekocht van Kanam voor een bedrag van € 84,2 mln.

Buysse & Partners is een investeringshuis onder leiding van Frank Buysse, zoon van graaf Paul Buysse, dat investeert in ondernemingen met een Belgische verankering en in iconisch vastgoed. De koper van de Zilveren Toren, Buysse & Partners Smart Assets, is onderdeel van het investeringshuis.

De Zilveren Toren, gelegen in de Prinses Beatrixwijk, is gebouwd in 1968 en deed eerder dienst als hoofdkwartier van Nationale Nederlanden (NN Groep) en daarna ING Investment Management. De toren heeft sterke gelijkenissen met de BP Toren in Antwerpen – ook in portefeuille van Buysse & Partners: beiden gebouwen zijn ontworpen in dezelfde tijdsgeest, met specifieke aandacht voor de lichtinval en een structuur met grote ruimten, die ideaal zijn voor een kantooromgeving.

Foto: Ian Segal

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws