Den Haag: Union Street verwerft Spaarneplein van Whitewood/DW Partners

20 december 2019 – Union Street Investments heeft het multifunctionele complex aan het Spaarneplein 2 in Den Haag aangekocht van Whitewood en DW Partners. Het bestaat uit circa 13.000 m² kantoorruimte en 6.000 m² datacenter.

Union Street is een platform dat in 2015 is opgericht als vastgoedfonds dat investeert in verschillende Nederlandse vastgoedmarkten. Union Street is opgericht door en in eigendom van Monarch Alternative Capital LP, een vastgoedinvesteerder uit New York.

Spaarneplein bestaat uit een karakteristiek en rijksmonumentaal kantoorgebouw dat in 1921 gebouwd is ten behoeve van de Postcheque- en Girodienst. Het complex is in 1937 uitgebreid met kantoorruimte op de hoek van de Zwetstraat en de Dintelstraat. Na het vertrek van de Girodienst heeft Ziggo het complex in gebruik genomen en in 1990 aangevuld met een datacenter aan de achterzijde. Het totale complex is 19.197 m² en wordt anno 2019 onder meer gehuurd door New World Campus en Ziggo.

Met de acquisitie van het Spaarneplein 2 heeft Union Street haar groeiende vastgoedportefeuille in Nederland verder uitgebreid. Woensdag werd bekend dat de belegger ook een hotelontwikkeling in Hoofddorp heeft gekocht.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws