Den Haag: Transformatie oude ministeriegebouwen van start

De bouw van fase 1 start medio 2014 en wordt in 2016 afgerond.

De gemeente Den Haag en de Universiteit Leiden hebben met Heijmans overeenstemming bereikt over de transformatie van de voormalige ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken in Den Haag. 

De gebouwen aan de Turfmarkt/Schedeldoekshaven worden in meerdere fases herontwikkeld en omgebouwd tot een multifunctionele versterking van de Haagse binnenstad. De Faculteit Campus Den Haag van de Universiteit Leiden maakt met een van haar vestigingen deel uit van de nieuwe invulling. Syntrus Achmea Real Estate & Finance is beoogd afnemer van 132 van de 170 appartementen namens enkele pensioenfondsen. De contractwaarde van de eerste fase van deze gebiedsontwikkeling bedraagt circa € 65 mln.
De bouw van fase 1 start medio 2014. Daarin worden 170 appartementen, 224 parkeerplaatsen, circa 1000 m² commerciële ruimte en ruim 13.000 m² voor de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden gerealiseerd. De eerste fase wordt medio 2016 afgerond. “De ontwikkeling van het Wijnhavenkwartier zorgt ervoor dat de aansluiting van het centraal station en de binnenstad wordt verbeterd. Het gebied vormt de schakel tussen de twee deelgebieden van de binnenstand. Met het aantrekken van de ‘Faculteit Campus Den Haag’ van de Universiteit Leiden is een belangrijke stap gezet in de verlevendiging van het gebied”, aldus wethouder Marnix Norder van de gemeente Den Haag.

Heijmans ontwikkelt en realiseert niet alleen de transformatie, maar neemt met ingang van 1 juli ook het tijdelijk beheer en de exploitatie van het complex op zich. Met de tijdelijke huisvesting van het Today Arts Festival wordt ook in de tijdelijke fase al invulling gegeven aan de gebiedsontwikkeling.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws