Den Haag: Shell huurt kantoor Berlage

8 november 2019 – Het monumentale kantoorgebouw Berlage in Den Haag is verhuurd aan Shell. Het gebouw met ruim 13.000 m² kantoorruimte wordt na renovatie onderdeel van de Shell Campus.

Het gebouw ligt op de voormalige buitenplaats Groenhoven en is gebouwd tussen 1924 en 1927. Dit gebeurde in opdracht van de verzekeringsmaatschappij De Nederlanden van 1845, die het gebruikte als hoofdkantoor. Het kantoor is ontworpen door Hendrik Petrus Berlage, een van de belangrijkste Nederlandse architecten.

AIK is de eigenaar van het kantoorgebouw en gaat het kantoor volledig renoveren voor Shell. De verwachting is dat de renovatie in de zomer van 2020 is afgerond en dat Shell er dan in kan trekken.

De Muziekacademie Den Haag, al enige jaren gehuisvest in het Berlage-gebouw, heeft een huurcontract en blijft daar dus ook gehuisvest: Shell en de Muziekacademie worden inpandig buren.

Eerder waren er plannen om het kantoorpand te transformeren naar woonruimte, waar Vorm als ontwikkelaar bij betrokken was. Deze gaan niet door, nu de Haagse kantorenmarkt er weer veel beter voorstaat.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws