Den Haag: Picnic opent derde hub

Met een derde hub in Den Haag breidt online supermarkt Picnic het bezorggebied  uit naar onder meer het aangrenzende Wateringen in het Westland.

De bezorging aan de inwoners van Westland vindt plaats vanuit een lokaal distributiepunt van 2000 m2 aan De Werf in Den Haag. Aanvankelijk gaan daar tien bezorgers (runners) met vijf elektrische bezorgwagentjes van start. Eind 2021 zullen die aantallen gestegen zijn naar 45 runners en twintig wagentjes. Intussen hebben alweer bijna 6000 nieuwe huishoudens zich aangemeld via de Picnic-app.

Vanuit de nieuwe hub worden niet alleen inwoners van Wateringen van boodschappen voorzien, de bezorgwagentjes bedienen vanaf De Werf straks ook het zuiden van Den Haag, Ypenburg en Rijswijk. ‘Picnic is populair in Den Haag. Met deze extra capaciteit kunnen we nog meer mensen blij maken met het gratis bezorgen van de boodschappen’, zegt medeoprichter van Picnic Michiel Muller.

Picnic startte in september 2015 in Amersfoort en heeft inmiddels 650.000 klanten in ruim 125 Nederlandse plaatsen die hun boodschappen thuisbezorgd krijgen met een van de ruim duizend elektrische bezorgwagentjes. De compacte wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk en stil. Bovendien draagt het bezorgmodel ook nog eens bij aan een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot, doordat consumenten niet meer naar de supermarkt hoeven te rijden. Verder zorgt Picnic er voor dat er geen onnodig voedsel verloren gaat, omdat het alleen levensmiddelen inkoopt die daadwerkelijk door klanten worden besteld.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws