Den Haag: La Francaise koopt eerste kantoor

11 februari 202 – La Française Real Estate Managers heeft een kantoorgebouw in Den Haag aangekocht van een institutionele belegger.

De koopsom is volgens het Kadaster € 40,385 mln. Het pand bevat in totaal 9324 m² en 107 parkeerplaatsen en staat aan de Anna van Saksenlaan 69–71 in het Beatrixkwartier. In 2003 is de bouw voltooid, en sindsdien wordt het pand verhuurd aan de Nederlandse Financierings-maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO).

Savills heeft La Française zowel commercieel als technisch geadviseerd gedurende het proces en is tevens aangesteld als property manager van het gebouw. CBRE stond de verkoper bij.

Het duurzame karakter van het kantoorgebouw, dat beschikt over een energielabel A, een ruime fietsenstalling, elektrische oplaadpunten en een bijenkorf op het dak, past goed binnen de beleggingsstrategie, die financiële criteria en ESG-criteria combineert.

Jordy Diepeveen, head of Acquisitions bij Savills in Nederland: ‘Het kantoorgebouw is goed bereikbaar, zowel per auto als met het openbaar vervoer. De omgeving transformeert naar een combinatie van wonen en werken, mede door de toevoeging van hoogstaande woningen. Hier zal het kantoorgebouw in de toekomst ook vruchten van plukken. Dit, samen met de langjarige huurovereenkomst met een uitstekende huurder, maakt het een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws