Den Haag kiest Medina voor Karwei-locatie Transvaal

De gemeente Den Haag heeft Medina concept geselecteerd als ontwikkelaar van de Karwei-locatie in Transvaal.

De gemeente Den Haag heeft Medina Concept Beheer geselecteerd als ontwikkelaar van de Karwei-locatie in Transvaal. Dat heeft wethouder Marnix Norder de gemeenteraad laten weten in een brief. Het totaal oppervlak van Medina bedraagt circa 63.000 m², waarvan het verhuurbare oppervlak – niet zijnde parkeren, wonen en ontsluiting – ruim 30.000 m² bedraagt. Dit is exclusief de Karwei.

Ontwerp voor het Medina concept in Transvaal

Het programma bestaat onder andere uit 5130 m² retail, 10.430 m² hotel en horeca, 4920 m² cultuur, ontspanning en sport, 3905 m² wonen, 3485 m² onderwijs en 5290 m² zorg. In februari 2012 is voor de Karwei-locatie in Transvaal een ontwikkelcompetitie uitgeschreven voor het Multicultureel Vrijetijdscentrum (MVC). Met dit Centrum wordt één van de zeven projecten uit het Masterplan lijn 11-zone gerealiseerd. Hoewel er veel inzendingen waren kon het college geen winnaar aanwijzen vanwege te veel onzekerheden en risico's. Daarop is de competitie begin 2013 afgesloten en is de gemeente met twee inzenders verder gegaan.
Het Medina-concept, ontworpen door LIAG, is volgens de wethouder het meest kansrijk, maar moet wel worden aangepast. Aandachtspunten zijn de financiering, het volume van het programma, voorkomen leegstand in de omgeving en het aantal m² winkelruimte.
De gemeente gaat met Medina de contractonderhandelingen in. Wanneer Medina niet akkoord gaat met de voorwaarden of wanneer de onderhandelingen spaak lopen, wordt afgezien van de ontwikkeling van het Multicultureel Vrijetijdscentrum. Er wordt dan een nieuwe vervolgstrategie voor de Karwei-locatie bepaald.
De contractonderhandelingen zullen doorlopen tot het 4e kwartaal 2013.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws