Den Haag: Inntell Hotels bouwt aan Noordelijk Havenhoofd

In de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd bouwt Inntell Hotels 200 kamers.

10 januari 2014 – Inntel Hotels en VolkerWessels Vastgoed hebben de realisatieovereenkomst getekend voor een nieuw hotel aan het Noordelijk Havenhoofd te Scheveningen. Het 3 sterren plus hotel met uitzicht op zee zal bestaan uit ruim 200 kamers, met op de bovenste etage wellnessfaciliteiten.

De bouw van Inntel Hotels Scheveningen maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen. Dit gebied wordt de komende jaren getransformeerd naar een modern en duurzaam bedrijfsterrein voor het Viscluster aan de 1e Visserijhaven. Aan de strandzijde komt een leisuregebied te liggen, waar Inntel Hotels Scheveningen onderdeel van is. 

Het hotel is een ontwerp van KCAP Architects&Planners uit Rotterdam. De eerste paal van het hotel gaat naar verwachting eind 2014 de grond in. De bouw is in handen van VolkerWessels dochter Boele & van Eesteren. De technische installaties worden verzorgd door HOMIJ Technische Installaties, eveneens een dochter van VolkerWessels.

De gemeente Den Haag, ondernemers van het viscluster op het Noordelijk Havenhoofd en vastgoedontwikkelaar VolkerWessels Vastgoed hebben afgelopen december hun samenwerking voor de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Met de ondertekening is de eerste stap gezet naar de realisatie van de  vernieuwing van het Noordelijk Havenhoofd. Op basis van het in mei 2013 gepresenteerde businessplan, dat wordt onderschreven door gemeente Den Haag, viscluster en VolkerWessels Vastgoed, wordt het gebied nu verder ter hand genomen. Uniek aan de gebiedsontwikkeling is de samenwerking met private vastgoedeigenaren en het viscluster. Dit vormt de basis voor de gebiedsontwikkeling. 

De realisatie van de gebiedsontwikkeling zal tussen 2014 en 2020 in twee fasen plaatsvinden. In de eerste fase van het project zal de visafslag worden gerenoveerd en uitgebreid, zal de kade worden verbreed en vernieuwd en ontstaat er 10.000m2 extra bedrijfsruimte voor de visserijsector. Ook is het hotel met circa 200 kamers, de publieksattractie FISH, hotelappartementen, de nieuwe vestiging van vishandel Simonis en een garage met 500 parkeerplaatsen in deze fase opgenomen. Deze eerst fase vraagt een investering van circa € 75 mln. In de tweede fase, die naar schatting aanvangt in 2018, zal de parkeergarage uitgebreid worden tot 1000 parkeerplaatsen, is een indoor sportcluster voorzien en is extra huisvesting voor de visserijsector met circa 5000 m2 mogelijk. Voor de tweede fase is een investering van circa € 20 mln nodig.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws