Den Haag: Credit Suisse koopt De Monarch Tower

7 januari 2021 – Credit Suisse Asset Management Global Real Estate heeft het kantoorgebouw met parkeergarage aan de Prinses Beatrixlaan 5 in Den Haag gekocht.

De verkoper is een Duits vastgoedfonds, beheerd door Hansainvest Hanseatische Investment en geadviseerd door S. Boehme & Co. Management.

Het gebouw staat op eigen grond in het Beatrix-kwartier, het zakencentrum van Den Haag. De Monarch Tower staat in de nabijheid van Den Haag Centraal Station, tussen de Prinses Beatrixlaan en de Utrechtsebaan. Het gebied bestaat uit een mix van bedrijven, woningen en recreatievoorzieningen. Het gebouw is ontwikkeld in 2013 en maakt deel uit van een gebiedsontwikkeling bestaande uit drie nieuw ontwikkelde torens en één bestaand gerenoveerd gebouw.

De Monarch Tower voorziet in 13.620 m² kantoorruimte en 121 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage en is volledig verhuurd aan een mix van 11 huurders. Het duurzame gebouw beschikt onder meer over een ondergronds systeem voor thermische energieopslag, led-verlichting en bewegingsmelders. Het gebouw heeft de Breeam-NL Excellent-certificering.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws