Den Haag: bedrijven starten GBC Beatrixkwartier

9 December 2014 – Een aantal grote bedrijven in het Haagse Beatrixkwartier gaat met elkaar aan de slag om het kantorengebied te verlevendigen en verduurzamen. Dit gebeurt in de deze week op te richten Green Business Club Beatrixkwartier. De bedrijven werken hiervoor samen met diverse organisaties, waaronder de bewoners van de wijken Bezuidenhout West en Midden.

BAM Utiliteitsbouw, Bouwinvest, MN en PostNL zijn, samen met de gemeente Den Haag, de initiatiefnemers van deze vierde officiële Green Business Club. In navolging van GBC Zuidas, GBC Breda en GBC Utrecht Centraal slaan ook deze bedrijven gevestigd in het Haagse Beatrixkwartier de handen ineen voor de verbetering van de tweede kantorenlocatie van Nederland.
Nikaj van Hermon van PostNL en voorzitter van GBC Beatrixkwartier: ‘We willen dat ook de gebruikers dit gebied als de tweede kantorenlocatie van Nederland gaan ervaren. Aan levendigheid en duurzaamheid in het gebied ontbreekt momenteel nog het een en ander. Bedrijven en bewoners dragen het initiatief een warm hart toe, dat is een mooie start.’
Afgelopen jaar zijn er verschillende overleggen geweest met de gebruikers over hun behoeftes in het gebied. Vooral de thema’s energie, mobiliteit en levendigheid staan hoog op de prioriteitenlijst.
Met dit laatste thema is GBC Beatrixkwartier-in-oprichting ook onmiddellijk aan de slag gegaan: pal voor de halte van de Randstadrail 3 en 4 ligt al enkele jaren een braakliggend terrein. Bijna 30 gebruikers van het gebied kwamen eind september bij elkaar om een ontwerp voor een pop-up park te maken. Ook Stadsdeel Haagse Hout was enthousiast over het plan en draagt een steentje bij aan de realisatie. Eigenaar Staedion heeft zich bereid getoond de kavel tijdelijk ter beschikking te stellen en eind november is de aannemer aan de slag gegaan.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws