Den Bosch, Ridderkerk: WDP ontwikkelt distributiecentra

7 november 2019 – WDP gaat voor € 70 mln investeren in nieuwe projecten in België en Nederland.

In Den Bosch realiseert de Belgische vastgoedonderneming een distributiecentrum op een voormalige locatie van Total Fina. In Ridderkerk ontwikkelt WDP het nieuwe DC van Kivits.

Sinds de lancering van het nieuwe groeiplan 2019-23 begin dit jaar heeft WDP een totaalvolume aan nieuwe investeringen geïdentificeerd van circa € 475 mln, hoofdzakelijk gedreven door voorverhuurde nieuwbouwprojecten die evenwichtig gespreid zijn over de regio’s waar WDP actief is. Ter financiering van deze investeringspijplijn, die hoofdzakelijk een uitvoering zal kennen in de komende 18 maanden, lanceert WDP een kapitaalverhoging in geld middels versnelde private plaatsing bij internationale institutionele investeerders voor een brutobedrag van circa € 200 mln.

Joost Uwents, CEO van WDP: “Deze kapitaalverhoging ondersteunt de uitstekende progressie van het nieuwe groeiplan 2019-23 en is geheel in lijn met WDP’s strategie om het investeringsritme gepaard te laten gaan met synchrone uitgifte van debt en equity.”

Den Bosch
WDP zal een distributiecentrum realiseren op eigen grond aan de Zandzuigerstraat/Ketelaarskampweg op bedrijventerrein De Rietvelden te Den Bosch (afbeelding). Het terrein van 9,3 ha, waar ooit de depots van Total Fina, metaalhandel Huiskens-van Erp en een warmtekrachtcentrale van Essent gevestigd waren, is volledig gesaneerd en wordt op duurzame wijze herontwikkeld.

Het dak van het nieuwe distributiecentrum biedt ruimte aan een zonnepanelenveld met een vermogen van 4,2 MWp. Verder krijgt het warehouse een all-electric gasloze verwarming, LED-verlichting en HR-triple glas. Ook wordt er een energiemanagement- en controlesysteem geïnstalleerd. De directe nabijheid van de containerterminal BCT biedt de mogelijkheid tot duurzaam transport van weg naar water.

WDP heeft het terrein in 2018 aangekocht. Voormalig eigenaren van de grond waren Heineken, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en RWE.

Het nieuwe distributiecentrum van circa 55.000 m² zal voor lange termijn worden verhuurd aan drie partijen: Rorix (Sanitairwinkel), Spierings Smart logistics en een internationale logistieke dienstverlener. De huurcontracten met deze drie partijen werden onlangs getekend. Aannemer Heembouw heeft de opdracht voor de bouw gekregen. De bouw wordt naar verwachting in het derde kwartaal 2020 opgeleverd.

WDP bedraagt investeert bijna € 50 mln in deze locatie in Den Bosch, ruim € 33 mln in de nieuwbouw en € 15 mln in de grond die reeds in eigendom is.

Ridderkerk
Voor Kivits Groep Holding, een full service logistiek dienstverlener voor de AGF-sector, wordt een nieuw distributiecentrum ontwikkeld op het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard, gelegen tussen Ridderkerk en Barendrecht. Het in totaal 26.000 m² grote pand zal door Kivits worden gehuurd op basis van een huurcontract van 15 jaar. De locatie vormt een uitbreiding van de bestaande WDP AGF-cluster in de regio Barendrecht. De oplevering van dit nieuwbouwmagazijn is voorzien tegen het einde van 2020. In afwachting van deze realisatie, zijn de activiteiten van Kivits ondergebracht in het WDP-pand te Barendrecht. Het investeringsbudget voor WDP bedraagt circa € 28 mln.

In de Belgische plaats Londerzeel realiseert WDP een nieuw distributiecentrum van 20.000 m² voor een retailer. Deze vergt een investering van € 9 mln, exclusief € 6 mln voor grond reeds in eigendom. De oplevering is eind 2020.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws