Den Bosch: Intervest verwerft site Rietvelden

9 juni 2020 – Intervest heeft een overeenkomst gesloten met Pro Delta Real Estate tot aankoop van de bedrijvensite Rietvelden in Den Bosch.

De locatie omvat vier gebouwen en grenst aan de bestaande grondpositie van Intervest, waardoor de langetermijnontwikkelingsmogelijkheden van de volledige site worden verbeterd.

Intervest heeft de koopovereenkomst gesloten voor een totaal investeringsbedrag van € 12,1 mln. De definitieve aankoop is voorzien begin juli 2020.

De totale oppervlakte van de bestaande gebouwen bedraagt circa 5.500 m² cross-dockruimte en ruim 10.000 m² bedrijfsruimte. De gebouwen zijn in gebruik door twee huurders actief in de technologische en logistieke sector. De site heeft een bezettingsgraad van 100% en genereert een jaarlijks huurinkomen van € 1,2 miljoen, waarmee het rendement op circa 9,9% ligt bij de huidige bezetting.

De aankoop biedt ontwikkelingspotentieel voor Intervest met de naastgelegen site die reeds sinds augustus 2019 in het bezit is van Intervest. Door de aankoop van deze gebouwen omvat de totale site 4,5 hectare met potentieel voor gefaseerde toekomstige herontwikkeling en waardecreatie.

Gezien de beperkte beschikbaarheid van vergelijkbare vastgoedobjecten en vergelijkbare ontwikkelingslocaties in deze regio, wordt het huurpotentieel voor mogelijke herontwikkeling positief ingeschat.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws