Delft: SBRCURnet verhuist naar De Bouwcampus

12 November 2014 – SBRCURnet verhuist 24 november naar De Bouwcampus. Daarmee zijn zij één van de eerste Bouwcampuspartners die hun intrek nemen in het voormalige pand van Rijkswaterstaat aan de Van den Burghweg 1 in Delft, dat is aangekocht door de TU Delft.

‘Een verhuizing met een zeer goede reden’, aldus SBRCURnet-directeur Jack de Leeuw, ‘want het is tijd om de uitdagingen in de bouw die bedrijven en de publieke organisaties individueel niet aankunnen, gezamenlijk op te pakken.’
SBRCURnet, die tientallen jaren gevestigd was in achtereenvolgens Gouda en Rotterdam, neemt gaat daar naartoe omdat we geloven in het belang van De Bouwcampus en de rol die wij daar als de eerste verdieping van De Bouwcampus in gebruik. De komende maanden zullen meer partijen volgen. Begin 2015 moet ook de begane grond inclusief de nieuwe entree gereed zijn.

Het gebouw aan de Van den Burghweg wordt een verzamelplek voor kennisorganisaties in de bouw. De fysieke Bouwcampus krijgt overigens ook een virtueel ‘broertje’, een online platform waarin diverse partners samenwerken. SBRCURnet werkt al bijna twee jaar samen met de initiatiefnemers en de partners van De Bouwcampus aan dit project. Uit deze samenwerking zijn al verschillende projecten ontstaan zoals het Innovatietransferium en het Pioneering jaarevenement ‘Co-creatie in de bouw werkt!’ op 14 november 2014.

Naast SBRCURnet hebben de volgende partners het voornemen om zich binnenkort op De Bouwcampus te vestigen: Avante consultancy, Bewuste Bouwers, Blinqsystems, BRIS, Building Changes, Center voor People and Buildings, COB, Construsoft, PAO, Vernieuwing Bouw en Wizer.
Zij werken nauw samen met een aantal partijen in de directe omgeving: TNO en TU Delft.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws