Delft: Royal HaskoningDHV kiest voor TU Delft Campus

4 maart 2020 – Royal HaskoningDHV vestigt zich in 2024 in het monumentale voormalige faculteitsgebouw van Mijnbouw op de TU Delft Campus.

Royal HaskoningDHV opent in Delft een vestiging voor 800 medewerkers ter vervanging van de huidige kantoren in Den Haag en Rotterdam. Het gebouw van de voormalige faculteit Mijnbouw in Delft dateert uit 1912. “De TU Delft Campus is voor ons een inspirerende omgeving waar we kunnen samenwerken aan innovaties die de wereld een beetje beter maken. Onze eigen experts zullen, ondersteund door de architecten van Braaksma & Roos, een leidende rol hebben in het moderniseren en verduurzamen van het gebouw”, aldus CEO Erik Oostwegel van Royal HaskoningDHV.

De komst van het ingenieursbureau past bij de campusstrategie van de TU Delft om het noordelijk deel van de campus anders in te richten en de voormalige faculteitsgebouwen daar af te stoten. TU Delft was al voornemens het pand te verkopen. Ook wordt de inhoudelijke samenwerking met het ingenieursbureau uitgebreid, wat een belangrijke voorwaarde is voor bedrijven die zich op de TU Delft Campus willen vestigen.

Royal HaskoningDHV is nog in overleg met de TU Delft om te komen tot een overeenkomst voor de aankoop van het pand. Momenteel is onder meer het Science Centre Delft gevestigd in het gebouw. Voor het Science Centre wordt naar een nieuwe locatie gezocht.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws