Delft: legerdepot wordt bedrijfsgebouw

27 Januari 2015 – Het voormalige artilleriedepot aan de Paardenmarkt 1 in Delft wordt herontwikkeld tot bedrijfsverzamelgebouw voor innovatieve technische bedrijven in de offshore & energie branche.

Volgens het AD kocht Joroco / Trojaanse Markt uit Rotterdam het rijksmonument in 2013 voor € 2,8 mln van het Rijksvastgoedbedrijf. Bakels en Ouwerkerk Bouwgroep voert de renovatie en herontwikkeling uit.
Het project omvat de transformatie van 6320 m² monumentale gebouwen. Het gehele terrein en de bestaande gebouwen worden gerenoveerd en herontwikkeld. De eerste werkzaamheden zijn inmiddels opgestart. Naar verwachting zal in september 2015 de bouw worden opgeleverd en zullen de eerste bedrijven hun intrek nemen. In oktober 2015 zal het complex feestelijk worden geopend.

De Paardenmarkt wordt de plek voor ondernemend talent in offshore en energie. Daarnaast biedt deze historische locatie verschillende presentatie- en vergaderruimten, een restaurant en een tuin. Na het vertrek van het Legermuseum werd het voormalige munitiedepot van het Geschut Magazijn van Hollandt overbodig. De functie en indeling van deze gebouwen is in de loop der eeuwen meerdere malen gewijzigd. Het oudste gebouw dateert van 1671. De laatste grote verbouwing dateert van 1950, waarbij de gevel van de binnenplaats en het interieur ingrijpend zijn gewijzigd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws