Cuijk: Danone investeert € 240 mln in fabriek

3 December 2015 – Danone investeert € 240 mln in de bouw van een nieuwe fabriek in het Brabantse Cuijk voor de Danone Nutricia Early Life Nutrition divisie. Op de locatie van de huidige fabriek in Cuijk kunnen woningen komen.

Danone kiest voor Cuijk als locatie om de specifieke kennis van het huidige personeel te kunnen vasthouden. Ook ligt Cuijk in de nabijheid van Nutricia Research, het internationale R&D centrum van Danone op het Utrecht Science Park. Tegen Omroep Brabant zei wethouder Economische Zaken Jilisen van Cuijk dat het voedingsconcern ook naar andere locaties heeft gekeken, onder andere Hogeveen, Venlo en Oss.
Het complex wordt gebouwd op een kavel van 8 ha op het bedrijvenpark Laarakker in Haps. Nutricia is al meer dan een eeuw verbonden aan Cuijk. Door de verplaatsing komt de huidige locatie in het centrum vrij, enkele kilometers van de nieuwbouw. Deze locatie aan de Maas, die grenst aan een woongebied, kan vervolgens worden herontwikkeld tot woningen of andere functies. De sloop en sanering vindt naar verwachting plaats in 2017 of 2018.
Het bedrag van € 240 mln is Danone’s grootste investering ooit in zijn Europese productiecapaciteit. In de afgelopen drie jaar werd de totale productiecapaciteit van de bestaande Europese fabrieken reeds verdubbeld. Met de bouw van de nieuwe fabriek in Cuijk, waar 450 mensen zullen werken, wordt ook hier een verdubbeling gerealiseerd. De fabriek zal voor meer dan 80 landen produceren.
Danone kiest tijdens de bouw voor de nieuwste technologieën om de duurzaamheidsambities van het bedrijf kracht bij te zetten. De nieuwe fabriek zal zeer energie-efficiënt opereren en voldoen aan de meest strikte normen op het gebied van CO2-uitstoot. De bestaande fabriek in Cuijk sluit zodra de nieuwe faciliteit volledig operationeel is.

Danone wil met deze investering profiteren van de sterk groeiende en wereldwijde vraag naar gespecialiseerde babyvoedingen. De nieuwe fabriek begint eind 2017 met de productie van bekende merken als Nutrilon en Aptamil.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws