Cuijk: Danone huurt DC van VolkerWessels

9 november 2020 – VolkerWessels Logistics Development (VWLD) heeft een huurovereenkomst getekend met Danone voor een nieuw distributiecentrum van 56.000 m² in Cuijk bij Nijmegen.

De bouw van het project wordt in november van dit jaar gestart door Systabo, een VolkerWessels bedrijf, en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 operationeel zijn.

Het distributiecentrum bevindt zich op het Bedrijvenpark Laarakker, dat gevestigd is in de zogeheten AgriFood Capital, een samenwerkingsverband van ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen in de regio Noordoost-Brabant. Het dc zal naar verwachting werkgelegenheid creëren voor circa honderd medewerkers in de Cuijk-regio.

Systabo, ook een VolkerWessels bedrijf, gaat het distributiecentrum bouwen. Het DC krijgt een Breeam Very Good duurzaamheidsbeoordeling. Het ‘all electric’ distributiecentrum gaat Danone helpen om de komende jaren op deze locatie een CO2-neutrale operatie te realiseren.

Erjan Sprakel, directeur van VWLD: ‘De constructieve samenwerking tussen de teams van Danone, Bedrijvenpark Laarakker en onszelf heeft tot dit perfect gelegen distributiecentrum in Cuijk geleid. We zijn erg blij dat we aan de eisen van de lokale gemeenschap en Danone hebben kunnen voldoen door het genereren van werkgelegenheid in een duurzaam distributiecentrum, gelegen direct naast de fabriek van Danone.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws