Coevorden: Groot logistiek complex verkocht

15 april 2021 – Een consortium van particuliere investeerders heeft een groot logistiek complex van Graaco in Coevorden verworven door middel van een sale- and leaseback transactie. Het betreft de grootste logistieke transactie in Noord-Oost Nederland in jaren.

De objecten beslaan een totaal bebouwd oppervlak van ruim 70.000 m² verdeeld over diverse logistieke gebouwen. Daarnaast zijn er op het totale kavel van 200.000 m² nog diverse ontwikkelmogelijkheden voor de toekomstige uitbreiding van Graaco.

In de komende jaren is Graaco van plan om de bedrijfsactiviteiten op deze locatie verder uit te breiden. Graaco bedient sinds jaar en dag een groot aantal klanten in diverse markten met een accent op de food en feed sector en is gedurende de Coronapandemie door de Nederlandse regering als ‘cruciaal bedrijf’aangemerkt.

Ben Blog, managing director van Graaco: ‘Coevorden ontwikkelt zich steeds meer tot het Venlo van het Noorden. Het ligt dichtbij de A28, A37 en de Duitse A31. Daarnaast zijn wij als enige logistieke dienstverlener in Nederland rechtstreeks aangesloten op het Nederlandse en Europese railnetwerk. Momenteel bestaan al railverbindingen met de havens van Rotterdam en Antwerpen en met diverse Noord- en Oost Europese landen. Door deze sale- and leaseback transactie kan Graaco de komende jaren haar dienstverlening uitbreiden met meer CO-2 vriendelijke distributieoplossingen.’

Verkopende partijen zijn de aandeelhouders van Graaco die hiermee de continuïteit van het bedrijf voor de komende decennia zeker stellen. Partijen hebben geen nadere details over de koopsom bekend gemaakt.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws