Een van de panden is door Cairn aangekocht bij station Amersfoort

Cairn koopt acht kantoorpanden op centrale stationslocaties

5 Juni 2019 – Cairn Real Estate heeft acht kantoorpanden verworven op regionaal belangrijke stationslocaties. De panden zijn aangekocht in Groningen, Leeuwarden, Amersfoort, Zwolle, Schiedam, Haarlem en twee in Utrecht.

De totale vloeroppervlakte bedraagt 63.000 m². De toevoeging van dit investeringsportfolio past in de op duurzaamheid, flexibiliteit en werknemerswelzijn gerichte strategie van Cairn. De asset manager, gespecialiseerd in onafhankelijk strategisch multi-asset- en investmentmanagement, legt een sterk accent op aantrekkelijke locaties bij OV-knooppunten.

Cairn was sinds 2016 al nauw betrokken bij de portefeuille en heeft deze nu volledig overgenomen. De verworven panden hebben een bezettingsgraad van 100% en een bovengemiddelde verhuurtermijn van rond de vijf jaar.

Volgens managing director Maarten Briët van Cairn stellen huurders hoge eisen aan kantoorlocaties en wordt een gunstige ligging bij OV-knooppunten steeds belangrijker. ‘Er is een groeiende vraag naar kantoren die voor OV-rezigers makkelijk bereikbaar zijn. Alle door ons verworven panden liggen vlakbij NS-stations. Een ander pluspunt is dat ze onlangs grondig vernieuwd zijn en bijvoorbeeld over het Energielabel A beschikken.’

Cairn Real Estate opereert binnen specifieke segmenten van commercieel vastgoed, te weten kantoren, logistiek, retail, gezondheidszorg en wonen. De focus ligt op het ontwikkelen en realiseren van innovatieve asset- en investmentconcepten die tot goed renderende investeringsproposities leiden.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws