Bunschoten: Eerste paal bedrijventerrein Haarbrug-Zuid

Deze week is begonnen met de bouw van de eerste drie panden op het nieuwe bedrijventerrein van Bunschoten.

Op maandag 19 augustus 2013 heeft de zesjarige Willemijn Korlaar, onder toeziend oog van wethouder Menno Nagel, op het bedrijventerrein Haarbrug-Zuid de eerste heipaal de grond in geslagen. Hiermee start de bouw de bedrijfspanden van De Graaf Food Trading, Meester Hoveniers en Kwaliteitsvishandel Marcel Korlaar. Wethouder Nagel gaf aan blij te zijn om, met deze start van de bouwwerkzaamheden, de eerste ondernemers op het bedrijventerrein te mogen verwelkomen.

Twee van deze drie bedrijven zijn op dit moment gevestigd op het bedrijventerrein Zuidwenk. Met de verplaatsing naar Haarburg-Zuid wordt een belangrijke stap gezet in het verwezenlijken van de gemeentelijke doelstelling om in fases en op termijn de transformatie van de Zuidwenk mogelijk te maken. Met deze eerste heipaal is dan ook een mijlpaal bereikt.

De drie ondernemers hebben op 22 april 2013 als eersten een koopovereenkomst ondertekend voor de grond op Haarbrug-Zuid en zijn nu ook de eersten die er gaan bouwen. Bouwbedrijf Van Pijkeren uit Dalfsen zal het gebouw van de drie ondernemers naar verwachting binnen drie maanden opleveren. Met belangstelling worden de ontwikkelingen gevolgd.

De afgelopen maanden zijn er met diverse ondernemers koopovereenkomsten gesloten. Deze ondernemers bereiden zich voor op hun bouwplan en zullen binnenkort ook met de bouw van start gaan. Met deze ontwikkelingen wordt het bedrijventerrein, na een jarenlange voorbereiding, feitelijk in gebruik genomen. Op dit moment is er nog bedrijfsgrond beschikbaar op Haarbrug-Zuid.

Het plangebied heeft een oppervlakte van circa 13,3 ha. Hiervan komt circa 8 ha beschikbaar bij de start van de uitgifte. De resterende grond komt, na verwerving door de gemeente, over enkele jaren beschikbaar.
Van de beschikbare circa 13,3 ha is ongeveer 7,4 ha bestemd voor autonome groei van bedrijven in de gemeente Bunschoten en de overige grond voor bedrijven komende van de Zuidwenk.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws