Breda: Zeiss vestigt zich in Bond Park

6 Mei 2015 – De Duitse Zeiss gaat zijn activiteiten in Nederland vanaf januari 2017 samenvoegen in het Bond Park in Breda. In dit bedrijfsverzamelgebouw, waar onder meer ExxonMobil is gevestigd, huurt zij 1.500 m2. Hier worden 150 medewerkers gevestigd.  Momenteel heeft het optiek- en opto-elektronicabedrijf vestigingen in Sliedrecht en Best.

We hebben voor Breda gekozen vanwege haar centrale locatie in de Benelux voor zowel klanten als medewerkers. Daarnaast was Bondpark als inspirerende en eigentijdse Benelux locatie doorslaggevend voor de keuze om naar Breda te verhuizen’, aldus Stefan Claes, Managing Director Benelux van Zeiss.

Bond Park ligt aan de Graaf Engelbertlaan 75 in Breda. Het is in november 2014 in handen gekomen van investeerder Bond Park. Het kantoor omvat in totaal 18.000 m2 en beschikt over 600 parkeerplaatsen. ExxonMobil maakt nog stees gebruik van het kantoor, de ruimte die zij niet gebruikt is voor derden beschikbaar.

Boaz Adank, wethouder Economische Zaken van Breda: ‘Super dat het Duitse hightech bedrijf Zeiss voor Breda heeft gekozen. Vanwege onze strategische ligging en goede bereikbaarheid in de Benelux, maar ook omdat zij Bond Park zien als de perfecte plek om andere bedrijven te ontmoeten en elkaar te versterken. De komst van Zeiss past goed bij Breda als internationale vestigingsstad en versterkt de economische kracht van de regio. Bovendien bevestigt het opnieuw dat West-Brabant een aantrekkelijke thuisbasis is voor ondernemingen.’

Rewin, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van West-Brabant, heeft Zeiss met raad en daad terzijde gestaan bij het samenvoegen van hun Nederlandse en Belgische kantoor en bij het vinden van de perfecte vestigingslocatie. Rewin begeleidt al jaren met succes bedrijven in hun ‘Beneluxerings’proces en maakt daarbij onder meer gebruik van een benchmark in de vorm van een tailor made ‘Beneluxeringsstudie’.

Het Duitse Zeiss is dit jaar 70 jaar actief in Nederland. De klanten van het bedrijf variëren van universitaire ziekenhuizen voor operatiemicroscopen tot zelfstandige opticiens voor precisie brillenglazen. Daarnaast levert Zeiss aan de industrie hoogwaardige meettechnologie en microscopiesystemen om zelfs nanostructuren in beeld te brengen.

Zeiss is vertegenwoordigd in meer dan 40 landen en heeft meer dan 30 productieplekken, meer dan 50 sales en service locaties en ongeveer 25 research & development faciliteiten.In fiscaal jaar 2014/15 heeft het bedrijf een omzet gegenereerd van ongeveer €4,5 mrd met ongeveer 25.000 medewerkers. Het bedrijf is opgericht in Jena in 1846 en heeft haar hoofdkwartier in Oberkochen, Duitsland. Carl Zeiss AG is de Strategic Management holding company die de Zeiss Group beheert. Het bedrijf is geheel in handen van de Carl Zeiss Stiftung (Carl Zeiss Stichting). Deze stichting zet zich in voor de bevordering van de wetenschap. Daarom werkt 11% van de medewerkers in R&D en vraagt Zeiss meer patenten per jaar aan dan dat er dagen in het jaar zijn (413 in 2015). Deze sterke focus op innovatie uit zich door meer dan 50% van de omzet te halen uit producten die jonger zijn dan 2 jaar.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws