De Grote kerk, Breda

Breda, Tilburg: LaSalle IM koopt 460 appartementen

1 December 2015 – LaSalle Investment Management heeft voor € 70 mln een portefeuille met 460 huurwoningen gekocht in Breda en Tilburg. De portefeuille is verworven voor een ‘separate account client’.

LaSalle wil als asset manager in Nederland verder groeien. De nieuwste aanwinst is de achtste aankoop in de afgelopen twee jaar. Het is de tweede transactie in de huursector. Als de twee deals die nog op handen zijn ook doorgaan, komt het investeringsvolume van LaSalle in Nederland uit op circa € 430 mln.
LaSalle richt zich op bestaand vastgoed in de grote Nederlandse steden, zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De investment manager wil nog meer woningen kopen en ook schuldovernames staan op de rol.

De overgenomen woningportefeuille bestaat uit een mix van gereguleerde en niet-gereguleerde appartementen met bijbehorende parkeerplaatsen, verspreid over vier nieuwe gebouwen in Breda en Tilburg. Deze zijn centraal gelegen en goed aangesloten op het openbaar vervoer. In de volledig uitgeruste appartementen wonen vooral jonge professionals.
Het Europees netwerk van LaSalle bestaat uit acht kantoren – Amsterdam, Londen, Luxemburg, Madrid, Milaan, München, Parijs en Praag.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws