Breda: Samsung huurt bijna 26.000 m²

16 december 2020 – Samsung SDS Global SCL Netherlands Coöperatief heeft 25.607 m² gehuurd in een distributiecentrum in Breda.

Verhuurder is Tritax EuroBox. Samsung huurt in een multi-let gebouw in Breda dat in december 2019 door Tritax werd aangekocht. Het pand heeft een bruto binnenoppervlakte van 46.022 m² verdeeld over vier units. Samsung huurt 2 units, de andere twee units zijn al verhuurd aan Abbott Logistics, onderdeel van Abbott Laboratories, op basis van een 10-jarige huurperiode. De tot nu toe leegstaande ruimte had een 12-maands huurgarantie van de ontwikkelaar.

De huurovereenkomst geldt voor een periode van drie jaar vanaf 15 december 2020 tegen een aanvankelijke jaarhuur die 6% boven het niveau van de bij de overname verkregen huurgarantie ligt. De nieuwe huurprijs wordt jaarlijks verhoogd met 100% van de stijging van de Nederlandse Consumentenprijsindex.

Er is met Samsung samengewerkt om groene clausules in de huurovereenkomst op te nemen, waarmee de huurder zich ertoe verplicht het gebouw op een duurzame manier te gebruiken en gegevens over energie, waterverbruik, afvalbeheer en hergebruik te delen. Het pand heeft een Breeam Very Good label dankzij zonnepanelen over het gehele dak en LED-verlichting, waardoor de huurder kan profiteren van efficiënt en koolstofarm energiegebruik.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws