Breda: Pegatron blijft op Distripark Emer Noord

28 Augustus 2014 – Het Taiwanese technologiebedrijf Pegatron lijkt definitief te hebben gekozen voor een vestiging op bedrijventerrein Emer Noord in Breda. De onderneming heeft in april dit jaar bij wijze van test een vestiging geopend aan Hekven 6. Inmiddels biedt deze vestiging werk aan ongeveer 700 mensen. De onderneming had ook nog een locatie elders in Nederland op het oog maar daar lijkt inmiddels geen sprake meer van te zijn.

Pegatron houdt zich in Breda bezig met reparatie van mobiele telefoons vanuit heel Europa. De onderneming is marktleider in ontwerp en fabricage van high-tech apparatuur en beschikt over assemblagelijnen in de hele wereld. Zo assembleert zij in Taiwan voor Apple iPhone’s en iPads. In Nederland werkt zij samen met onder andere computerfabrikant Asus.

De Brabants ontwikkelingsmaatschappij BOM heeft de komt van Pegatron naar Breda intensief begeleidt. Een woordvoerder wil echter geen mededelingen doen.

Op het bedrijventerrein Emer Noord is Pegatron gevestigd in Distripark Emer Breda, een nieuwbouwcomplex bestaande uit vier units met een vloeroppervlak van in totaal ruim 17.500 m2. Twee units zijn verhuurd aan Schenker Logistics.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws