Breda: Monumentale kantoorpanden in centrum verkocht

3 oktober 2019 – Het Rijksvastgoedbedrijf heeft een monumentaal kantoorcomplex in het centrum van Breda verkocht door middel van een openbare inschrijving.

Het gaat om twee kantoorpanden aan de Delpratsingel 22 en 23, beide bestaand uit een monumentaal hoofdgebouw aan de voorzijde en later aangebouwde kantoorruimten aan de achterzijde. Voorheen was hier ondermeer de directie Ondernemingen Zuid van de Belastingdienst gevestigd.

De voorzijde van het object bestaat uit vier bouwlagen; een kelder met installaties, de begane grond en de eerste verdieping met overwegend kantoorruimten en een zolder. De aangebouwde kantoorruimten bestaan uit twee bouwlagen.

Het pand met huisnummer 23 heeft een oppervlakte van 1.608 m² en Delpratsingel 22 meet 838 m². Het totale oppervlakte is 2446 m². Het hoofdgebouw aan de voorzijde van Delpratsingel 22 dateert uit 1882; uitbouw achterzijde werd in 1954 gebouwd. Het pand ernaast werd gebouwd in 1898, de uitbouw in 1980.

De verkochte panden hebben een kantoorbestemming, maar de gemeente Breda heeft aangegeven dat transformatie naar woningbouw mogelijk is onder nader te stellen voorwaarden.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws