Breda: Maas-Jabobs transfomeert postkantoor

27 Maart 2019 – Corporatie WonenBreburg heeft het voormalige postkantoor aan de Oude Vest in Breda verkocht aan de ontwikkelende bouwer Maas-Jacobs.

Maas-Jacobs is voornemens het totale kantoorgebouw te transformeren naar een groot appartementencomplex inclusief ruimte voor winkels, horeca en een deel kantoren. Om dit te bewerkstelligen dient het vigerende bestemmingsplan gewijzigd te worden, dit is als een voorbehoud opgenomen in de gesloten koop.

Maas-Jacobs zal ongeveer 100 huur- en koopwoningen realiseren, waarvan 22 sociale huurwoningen. Die zal Wonen-Breburg gaan verhuren. De bouw kan op z’n vroegst over 2 of 3 jaar starten vanwege de noodzakelijke procedures.

Het postkantoor is in 2009 gesloten. WonenBreburg kocht het pand in 2005. Het maakte ooit deel uit van de gebiedsontwikkeling Achter de Lange Stallen op de plek van de Mols Parking, waar ook Syntrus Achmea Real Estate & Finance, BPD en Dura Vermeer bij betrokken waren. Deze plannen gingen uiteindelijk niet door.

De gemeente hoopt dat met de transformatie van het postkantoor de herontwikkeling van de Mols Parking nieuw leven wordt ingeblazen.

Het gebouw is gefaseerd gebouwd in de periode 1950 tot 1972 en omvat meerdere bouwdelen. Tot voor kort was het in gebruik door KPN. De totale omvang van het gebouw is circa 11.775 m2 en circa 2.200 m2 kelder verdeeld over een bouwdeel met vijf bouwlagen en een bouwdeel met zes bouwlagen. Tevens is er een patio binnenterrein dat nu in gebruik is als parkeerruimte.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws