Breda: kantoor Horizon aan de Lage Mosten verkocht

13 December 2017 – Westpoort Vastgoed heeft het kantoorgebouw Horizon in Breda aangekocht, het voormalige kantoor van Opel Nederland. Het wordt omgevormd tot een multi-tenant kantoor.

Kantoorgebouw Horizon met een metrage van ruim 5200 m² is gelegen aan de Lage Mosten 49-63 in Breda. Het object ligt langs de snelweg A16 (Antwerpen/Breda/Rotterdam) en was tot voor kort in gebruik bij Opel Nederland. Recent heeft zij het object verlaten waardoor het gebouw leeg en vrij van huur werd verkocht aan Westpoort Vastgoed.

Westpoort Vastgoed zal het pand van een single-tenant kantoor transformeren naar een multi-tenant kantoor. Onder andere zal er een operator in het gebouw worden gehuisvest die naast kleinere kantoorruimten (vanaf circa 19 m²) ook aanvullende voorzieningen zal aanbieden zoals een bemande receptie, horeca ten behoeve van de gebruikers in het gebouw en in de directe omgeving, vergaderfaciliteiten en sport en ontspanning.

“Door het creëren van een ‘sociaal hart’ zal dit gebouw zich op een positieve wijze onderscheiden van het overige aanbod en dienstig zijn aan de toekomstige huurders in het gebouw en gebruikers in de directe omgeving”, aldus de nieuwe eigenaar.

Met deze invulling wordt ingespeeld op een ontwikkeling die al veelvuldig te zien is in de randstad. Daarbij wordt er een combinatie gemaakt tussen een servicekantoor ten behoeve van kleinere kantoorgebruikers en meer reguliere huurders met een grotere ruimtebehoefte. Deze combinatie zorgt voor dynamiek, interactie en synergie tussen de gebruikers in het gebouw.

Er worden op dit moment al vergaande onderhandelingen gevoerd met diverse huurders voor het gebouw. Westpoort Vastgoed is belegger, ontwikkelaar en beheerder van een commercieel vastgoedportefeuille bestaande uit kantoren, winkels, bedrijfsruimten en woonboulevards en behartigt de belangen van onder andere de vastgoedportefeuille van de familie Roobol.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws