Breda, Den Haag: ProDelta verkoopt zes logistieke complexen

6 September 2018 – ProDelta heeft zijn zogenoemde Parklane portfolio verkocht. Deze logistieke portefeuille omvat 206.000 m² vastgoed, verdeeld over zes complexen in Nederland en België.

Het betreft 3 complexen in Nederland en 3 complexen in België. Een deel van het Parklane portfolio is verkocht aan WDP Nederland. Het betreft de complexen Westvlietweg 7-8 in Den Haag en Prinsenhil 1-3 in Breda. In totaal circa 50.000 m² vastgoed gelegen op in totaal 13 hectare eigen grond. De overige complexen zijn verkocht aan een buitenlandse investeerder. Deze verkoop omvat de complexen Distripark Halfweg te Spijkenisse, de complexen Servaes I en Servaes II gelegen aan de Kruisweg in Antwerpen en het complex Moerstraat 17 in Antwerpen. In totaal circa 156.000 m² vastgoed gelegen op 29 hectare eigenen concessie grond. Er zijn geen verkoopopbrengsten gemeld.

Verkopen om te groeien
Met de verkoop creëert ProDelta ruimte voor uitbreiding en revitalisering van haar vastgoedportefeuille. In totaal zit er momenteel meer dan 100.000 m² aan nieuwbouw in de pijplijn. ProDelta heeft inmiddels de nieuwbouw van Distriport Tiel (15.000 m²) opgeleverd en langjarig verhuurd. In 2018 en 2019 zal worden gestart met de nieuwbouwprojecten Distriport Waalwijk (70.000 m²), Distriport Waalhaven fase 2 (foto) in Rotterdam (20.000 m²) en Distriport Bergen op Zoom (15.000 m²).

‘Deze grootste vastgoedtransactie uit onze geschiedenis is een belangrijke stap voor ProDelta in de revitalisering van onze vastgoedportefeuille en de versteviging van onze toekomstpositie’, aldus Frank van Dijk, directeur van het in Rotterdam gevestigde ProDelta. ‘We spelen zo in op ontwikkelingen en focussen op vernieuwingen en innovatie.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws