Breda, Groningen: Particuliere belegger koopt kantoorpanden

Capricorn Capital Group en Zetland Capital verkopen twee volledig verhuurde kantoorgebouwen in Breda en Groningen.

Het gebouw in Breda aan de Ceresstraat 1 (foto), met in totaal vier huurders, waaronder InBev Nederland en Regus, ligt naast het centraal station in het Stationskwartier en beschikt over een energielabel A. Daarnaast zijn er diverse voorzieningen in de nabije omgeving te vinden en ligt het centrum van Breda op loopafstand. Het kantoorgebouw bestaat in totaal uit 5416 m² en 178 parkeerplaatsen.

Het gebouw in Groningen aan de Paterswoldseweg 806, genaamd ‘De Hoornse Borgh’ is strategisch gelegen naast het Martini Ziekenhuis en huisvest in totaal zeven huurders waaronder Pharma Research Associates, Capgemini Nederland en ook een Regus. De Hoornse Borgh zal op korte termijn verduurzaamd worden naar energielabel A om aan de hedendaagse eisen te voldoen. Het kantoorgebouw bestaat in totaal uit 4200 m²  en 116 parkeerplaatsen.

De afgelopen jaren heeft Capricorn Capital Group in samenwerking met SQUARE Asset Management beide gebouwen geoptimaliseerd in de vorm van renovatie, verhuuractiviteiten en verduurzaming.

De verkoper werd tijdens de transactie commercieel geadviseerd door JLL en juridisch door HVG Law. De koper werd commercieel geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en juridisch door Hartman LMH, FORT Advocaten en Taxand.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws