Breda: GR8 bouwt hotel in Baqven Park langs A16

8 Maart 2018 – De nieuwe Nederlandse hotelketen GR8 opent in mei een hotel in Oosterhout. In Breda wordt een GR8 hotel met restaurant ontwikkeld in het Baqven Park langs de A16. GR8 is opgericht door 3 kleinkinderen van Gerrit van der Valk. Behalve Oosterhout en Breda zijn er ook nog plannen voor nieuwe 3 sterren hotels langs de snelweg in Sevenum, Amsterdam, Leiderdorp, Meerkerk, Bodegraven en Holten. Het streven is de keten uit te bouwen tot 20 vestigingen, zowel via overnames als met nieuwbouw. De kamers vallen in de prijsklasse van 60 à 70 euro per nacht.

GR8 Investments, de investeringsmaatschappij van Martien Heinrichs en Bob en Bas van den Nieuwenhuijzen, nam in 2016 AC Restaurants over. Inmiddels zijn 18 restaurants verkocht aan LaPlace. Een aantal snelweglocaties wordt gebruikt om de nieuwe hotels te ontwikkelen. Volgens het AD is de zus van Heinrichs getrouwd met Frits van Eerd, topman van Jumbo (waar LaPlace tegenwoordig onder valt). Het 60 meter hoge hotel en restaurant in Breda wordt gecombineerd met een tankstation. Hier treedt Prohuis voor GR8 op als ontwikkelaar. Volgens BN De Stem moet nog dit jaar de bouw van het hotel met 100 kamers starten. Het complex beschikt tevens over meerdere zalen en vergaderruimtes. De locatie is het Bagven Park, bij de carpoolplaats tussen de A16 en de A58 (ter hoogte van IKEA). De grond wordt uitgegeven door Port of Breda.

In 2015 werd dit plan uitgesteld, omdat de gemeente Breda en Prohuis geen overeestemming konden vinden over het tankstation. Omdat die nu duurzaam wordt (ook elektrische laadpalen en waterstof) zou het nu wel doorgaan. Daarna was het plan langs de A16 een vestiging van Burger King te bouwen. Er komt uiteindelijk wel een 1300 m² groot restaurant, maar waarschijnlijk niet onder de vlag van Burger King. Ook is er toestemming gegeven voor een 45 meter hoge reclamemast. In Oosterhout wordt het voormalige Tulip Inn hotel aan de Beneluxweg verbouwd tot GR8

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws