Coulissen West, Breda

Breda: Coulissen West gegund aan TBI-bedrijven

13 April 2016 – Drie TBI-bedrijven gaan een deel van het Stationskwartier in Breda ontwikkelen. Het betreft een gevarieerd programma van 40.000 m². Het College van B&W heeft de markttender Coulissen West voorlopig gegund aan het consortium 5Track, een ontwikkelcombinatie bestaande uit TBI-bedrijven Synchroon, JP van Eesteren en ERA Contour.

De definitieve gunning is gepland na 2 mei. Daarna volgt een intentieovereenkomst met 5Tracks. Hiermee wordt een volgende belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van Via Breda. De gemeente startte in juli 2015 de openbare tenderprocedure voor de ontwikkeling van de locatie Coulissen West in het Stationskwartier. Het gebied ligt tussen het nieuwe HSL-station van Breda en het in aanbouw zijnde gerechtsgebouw. Volgens de ontwikkelaars is dit een gebied om 24/7 in te wonen, ondernemen, werken, en recreëren. Coulissen West leent zich bij uitstek voor een dynamische en hoogstedelijke functiemix, zoals flexibele werk- en vergaderconcepten, hotel, short- en longstay wonen en horeca. Voor de vraaggerichte ontwikkeling, realisatie en exploitatie van het coulissenlandschap en een functiemix van circa 40.000 m² zocht de gemeente Breda een samenwerkingspartner met visie en vertrouwen in Breda én in deze locatie. Deze heeft zij gevonden in 5Tracks.

Coulissen West maakt onderdeel uit van het Stationskwartier van Via Breda. Het Stationskwartier wordt de ‘lobby’ van de stad: dé ideale ontmoetingsplek. Het wordt een gebied om 24/7 in te wonen, ondernemen, werken, en recreëren. Via Breda vormt samen met de historische binnenstad het nieuwe centrum van Breda. Coulissen West sluit aan bij deze ambitie door plaats te bieden aan een functiemix van maximaal 40.000 m² BVO. Tot de functiemogelijkheden behoren onder andere werken, wonen, hotel, leisure en horeca. Coulissen West wordt enerzijds gekenmerkt door haar stedelijkheid en anderzijds door haar groene karakter. Het groene, parkachtige coulissenlandschap is onderdeel van de lobby en krijgt een uitstraling gericht op verblijven. Coulissen West is een zichtlocatie: vanuit de trein vormen de gebouwen en het landschap de entree van de stad. Die kenmerken geven de locatie een uniek karakter en een bijzondere kwaliteit. Een bestemming die energiek en dynamisch is, maar ook ruimte biedt om te loungen en weer nieuwe energie op te doen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws