Breda: Consortium koopt school voor woningbouw

23 Januari 2019 – Een consortium heeft het voormalige schoolcomplex van De Rooi Pannen aan de Tuinzigtlaan 12 in Breda gekocht en wil hier woningen gaan ontwikkelen.

Het consortium bestaat uit aannemersbedrijf Van Agtmaal (VolkerWessels), uit Oudenbosch, Maas-Jacobs Vastgoed uit Zundert en Somnium Real Estate uit Rijsbergen. De ontwikkelaars zien de locatie van het voormalige schoolcomplex als een kans voor een woningbouwontwikkeling, mede in reactie op de gestelde ambitie door de gemeente Breda.

De locatie is nu nog in gebruik voor de horecaopleiding van De Rooi Pannen, die medio 2019 zijn activiteiten volledig voortzet op een nieuwe locatie elders in Breda.

De directe omgeving van de voormalige schoollocatie wordt al getransformeerd naar een nieuwe woonomgeving. Aannemersbedrijf Van Agtmaal heeft hier al het appartementencomplex Easystreet gerealiseerd en Maas-Jacobs Vastgoed is hier bezig met het project Haag5.

Het consortium voorziet een ontwikkeling met een gedifferentieerd woningaanbod met appartementen, voornamelijk in het goedkope en middeldure segment. De plannen worden momenteel in samenspraak met de gemeente en architectenbureau JMW verder uitgewerkt.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws