Breda: Chassékazerne in andere handen

3 juni 2021 – TBI ondernemingen Synchroon en Nico de Bont zijn gestart met de herontwikkeling van de Chassékazerne in het centrum van Breda. De rijksmonumentale kazerne gaat een nieuw leven tegemoet onder de naam Breda Botanique en met een nieuwe eigenaar, QX Real Estate.

Breda Botanique omvat 62 appartementen in het middenhuursegment en 2.300 m2 commerciële functies waaronder een restaurant, hotelsuites, een bar en een culturele ruimte. Centraal in het plan wordt een botanische kas gerealiseerd als verbindend element tussen de verschillende functies, en als schakel tussen het Chassépark en de binnenstad. Het Stadsarchief van de gemeente Breda met een oppervlakte van 1.200 m2 blijft gehuisvest in de voormalige Chassékazerne.

Synchroon heeft Breda Botanique als belegging verkocht aan een vastgoedfonds van QX Real Estate. Het project zal als langdurige belegging worden toegevoegd aan de vastgoedportefeuille.

Wethouder Paul de Beer: ‘Breda Botanique wordt getransformeerd met respect voor de monumentale waarde van het gebouw en daarnaast worden nieuwe en eigentijdse gebruiksmogelijkheden ingepast. Daarmee wordt  dynamiek en kwaliteit toegevoegd aan Breda in het algemeen en het Chassépark in het bijzonder. Met een verrassend programma van functies die elkaar aanvullen. En die zorgen voor synergie in het hart van het gebouw met een uniek onderdeel voor Breda: de botanische kas.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws