Breda: Camelot en VolkerWessels bouwen 120 studentenwoningen

22 Oktober 2018 – Camelot heeft aan de Beverweg in Breda de ontwikkeling aangekocht van VolkerWessels Vastgoed voor de realisatie van 120 studentenwoningen.

De sloop van de bestaande panden is inmiddels begonnen. De bouw van de zelfstandige studio’s start in januari 2019. De campus, ontworpen door EGM Architecten, is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed.

De studio’s zijn volledig gestoffeerd en gemeubileerd, ze variëren in grootte tussen 24 en 36 m². Daarnaast is Campus 076 Beverweg voorzien van een lounge- en ontmoetingsruimte, een wasserette, een private tuin, een inpandige fietsenstalling en een parkeerplaats. De campus ligt naast de Avans Hogeschool. Eind 2020 zullen de woningen gereed zijn voor bewoning.

In 2011 is Camelot gestart met de realisatie van het eerste Camelot Campus-concept met de transformatie van een voormalig kantoorgebouw in Eindhoven. Inmiddels is dit concept verder uitgerold in Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Deventer, Eindhoven, Enschede, ’s Hertogenbosch, Helmond, Leiden en Utrecht. De bouw van de 120 studentenwoningen aan de Beverweg is in handen van aannemersbedrijf Van Agtmaal (net als VolkerWessels Vastgoed onderdeel van Koninklijke VolkerWessels).

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws