Breda: BPD Gebiedsontwikkeling wint tender Otten-locatie

24 april 2020 – BPD Gebiedsontwikkeling heeft de tender voor de Otten-locatie in Breda gewonnen.  Op dit terrein, waar tot voor kort autobedrijf Otten en Otten machinefabriek gehuisvest waren, zal de komende jaren een duurzaam, nieuwbouw appartementencomplex komen.

Het complex komt vlak bij het centrum van de stad en bestaat uit betaalbare huurwoningen die worden ontwikkeld voor BPD Woningfonds. Dit Nederlandse woningfonds bestaat volledig uit duurzame, betaalbare, nieuwbouw huurwoningen, bestemd voor starters en huishoudens met een middeninkomen.

De Otten-bedrijven hebben 57 jaar in de gewilde woonwijk Brabantpark aan de Beverweg in Breda gezeten. Erik Leijten, directeur regio Zuid bij BPD: ‘Wij zijn blij dat er voor BPD is gekozen. De locatie ligt dicht tegen het centrum van Breda aan en met het nieuwe Amphia Ziekenhuis en de scholencampus van Avans Hogescholen in de buurt, is het een ideale plek voor betaalbare, nieuwe huurwoningen.’ De komende periode wordt de focus gelegd op de uitwerking van de ideeën en wordt het definitieve plan voorgelegd aan de gemeente.

Van der Sande van Opstal Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis, heeft de Ottenbedrijven geadviseerd bij de verkoop van de locatie. BPD heeft zich laten adviseren door van de Water Makelaars uit Oosterhout en Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten uit Breda.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws