Breda: bouw Gerechtsgebouw van start

5 Februari 2016 – De bouw van het nieuwe Gerechtsgebouw Breda in de Spoorzone is donderdag officieel gestart. Het complex wordt gebouwd door het consortium InBalans, in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf.

Het consortium InBalans bestaat uit VolkerWessels, Facilicom en Macquarie Capital Group. De toekomstige gebruikers zijn de Rechtbank Zeeland-West Brabant, het Openbaar Ministerie Zeeland-West Brabant en de Raad voor de Kinderbescherming.
Het gerechtsgebouw, ontworpen door Paul de Ruiter Architects en Rob Hootsmans, wordt volgens hen een aansprekend, eigentijds gebouw. ‘Een samenhangend geheel, bestemd voor drie afzonderlijk herkenbare organisaties. Gezagwekkend, maar tegelijk ook toegankelijk en gelegen in een veilige omgeving.’
De totale oppervlakte van het te realiseren Gerechtsgebouw bedraagt circa 33.000 m² bvo exclusief een parkeervoorziening en terreininrichting.
De architecten hebben in samenwerking met interieurarchitect Sevil Peach uit Londen en Karres en Brands Landschapsarchitecten het ontwerp gemaakt. Arup, Imtech Building Services en Homij Technische Installaties zijn verantwoordelijk voor het installatietechnische ontwerp en de realisatie hiervan. Facilicom Bedrijfsdiensten zal gedurende de 30 jaar de facilitaire dienstverlening uitvoeren.Het consortium InBalans is een samenwerkingsverband tussen VolkerWessels Bouw- en Vastgoedontwikkeling, Facilicom PPS Contracten en Macquarie Capital Group. De architecten hebben in samenwerking met interieurarchitect Sevil Peach uit Londen en Karres en Brands Landschapsarchitecten het ontwerp gemaakt. Arup, Imtech Building Services en HOMIJ Technische Installaties zijn verantwoordelijk voor het installatietechnische ontwerp en de realisatie hiervan. Facilicom Bedrijfsdiensten zal gedurende de 30 jaar de facilitaire dienstverlening faciliteren.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws