Breda: bioscooop in Reigerstraat wordt foodhal

8 Maart 2018 – Een voormalige bioscoop aan de Reigerstraat in Breda wordt omgebouwd tot een foodhal. Volgens BN De Stem komen er 20 aanbieders in het 1700 m² grote complex, verdeeld over 2 verdiepingen. Er zitten 3 investeerders achter de ontwikkeling: Business 2 Real Estate, projectontwikkelaar Maas-Jacobs en vastgoedbelegger Bibitor.

De Rotterdamse horeca-ondernemer Michael Chen gaat de foodhal exploiteren. Bij de verbouwing van Casino Cinema worden de zalen verbouwd tot semi-openbare ruimte, wordt de entree aan de Reigerstraat vergroot en komt er hier een terras die via een hoge glazen gevel verbonden is van de foodhal.

Naast de hoofdingang aan de Reigerstraat komt er een tweede ingang in de Schoolstraat. Zoveel mogelijk originele onderdelen van de bioscoop worden hergebruikt, zoals de lichtbakken van de gevel. Die komen binnen in foodhal ergens terug. Ook de originele trappen in de foyer en lampen in het oude plafond zijn tijdens de verbouwing blootgelegd.

Enkele tientallen belangstellingen hebben zich al gemeld bij een informatiebijeenkomst. De exploitant streeft naar een gevarieerd aanbod. De verbouwing moet in het najaar worden opgeleverd en het streven is dan de foodhal aan het eind van het jaar te openen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws