Beide partijen hebben op 28 april 2015 een akkoord bereikt over de verkoop van gronden en opstallen door The Greenery. Het betreft een initiële investering voor WDP Nederland van circa € 46 mln voor de aankoop van beide sites nu, en een bijkomende investering van circa € 26 mln, gespreid over de komende twee jaar, voor de ontwikkeling van 60.000 m² nieuwbouw voor het handelshuis in groente en fruit.

WDP Nederland zal op de locatie aan de Dierensteinweg in Barendrecht nieuwbouw realiseren ten behoeve van de uitbreiding van het bestaande Retail DC van The Greenery. In de nieuwbouw worden ook de logistieke activiteiten van Hagé International, de import-afdeling van The Greenery, ondergebracht. Ten behoeve van de bestaande fustwasserij van Euro Pool System, waar het reinigen van kratten wordt uitgevoerd door The Greenery, wordt een tweede nieuwbouw gerealiseerd.

Oplevering van beide panden, in totaal ongeveer 40.000 m², is voorzien voor einde 2016. Op de huidige locatie van The Greenery in Breda wordt door WDP Nederland nieuwbouw van circa 20.000 m² gerealiseerd. De locatie wordt ten dele ingericht als Zachtfruit DC voor The Greenery. De oplevering is voorzien in de loop van het vierde kwartaal van 2016. In de tussenliggende periode blijft de logistieke operatie van The Greenery Zachtfruit gehuisvest op de huidige locatie. Huurcontracten van bestaande huurders op deze site blijven actief. WDP Nederland zal in de toekomst het verkregen deel van het terrein herontwikkelen. Daarnaast krijgt WDP de beschikking over een potentieel van ongeveer 17 ha voor verdere ontwikkelling.

De verkoop maakt deel uit van een desinvesteringsprogramma dat The Greenery uitrolt om haar zwakke financiële positie te versterken. WDP Nederland is onderdeel van de Belgische vastgoedbelegger WDP. WDP ontwikkelt en investeert in logistiek en industrieel vastgoed en is marktleider in zijn sector in de Benelux-regio. WDP heeft meer dan 2 mln m² panden in portefeuille.