Breda: BPD gaat Amphia-terrein aan de Langendijk herontwikkelen

2 Februari 2018 – BPD regio Zuid gaat in de gemeente Breda aan de slag met het winkelhart van Teteringen en koopt de Amphia-locatie aan de Langendijk aan

Met de herontwikkeling van het Amphia-terrein zal na de sluiting van de ziekenhuisvesting aan de Langendijk worden gestart. Met de realisatie van nieuwbouwwoningen en –appartementen zal er een gevarieerde woonwijk worden gerealiseerd.

En met de ondertekening van de overeenkomst tussen gemeente Breda en Cuore (de combinatie BPD / Rialto) krijgt Teteringen een volwaardig winkelhart op de huidige locatie De Scheperij. Op de begane grond onder de koopappartementen komt een Lidl supermarkt en een Aldi supermarkt en nog enkele dagwinkels. Het nieuwe winkelcentrum zal een verbindende factor zijn en de centrum- en ontmoetingsfunctie van Teteringen aanvullen.

Op 1 februari 2018 hebben Amphia en gebiedsontwikkelaar BPD het koopcontract van de Amphia-locatie aan de Langendijk te Breda getekend. Het streven is dat in de eerste helft van 2018 de definitieve overdracht plaatsvindt. Op dat moment wisselt het gebouw van eigenaar en huurt Amphia het pand van de nieuwe eigenaar BPD.

Met de verkoop van de locatie sorteert Amphia voor op de verhuizing van afdelingen en diverse huurders naar locatie Molengracht. Daar is de bouw van een nieuw ziekenhuis in volle gang. Eind 2019 is de nieuwbouw klaar. Vanaf dan verhuizen afdelingen gefaseerd naar de Molengracht. Deze verhuizing gebeurt zorgvuldig en neemt ongeveer drie jaar in beslag. De verwachting is dat eind 2021 de locatie Langendijk niet meer in gebruik is en definitief wordt ingericht als woonlocatie.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws