BP Amsterdam Osdorp: China Center Hotel start met bouw

Hotel vestigt zich op bedrijvenpark van SADC

14 januari 2014 – In februari start op Business Park Amsterdam Osdorp de bouw van een nieuw hotel. Naast de vorig jaar geopende McDonald’s verrijst een driesterren hotel met 153 kamers. Er is ruimte gereserveerd voor een uitbreiding van het hotel. Het hotel wordt ontwikkeld door China Center. De investering voor de grond is ongeveer € 2 mln.

Impressie van het China Center hotel

De Chinese ondernemers richten zich op Chinese toeristen en de zakelijke markt en hebben voor deze locatie gekozen vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Schiphol en het centrum van Amsterdam. 
Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud: 'Met de komst van Chinese toeristen en ondernemers naar Amsterdam is er behoefte aan een hotel dat zich richt op deze markt. De keuze voor Nieuw-West is een logische gezien de gunstige ligging. Een nieuw hotel biedt mede kansen voor de werkgelegenheid in Nieuw-West. De ontwikkeling van dit hotel is wat mij betreft de eerste stap naar de Gateway to China.'

Business Park
Nabij de A9 en A5 en in het hart van Amsterdam Nieuw-West ligt Business Park Amsterdam Osdorp, een bedrijventerrein van 20 ha. Momenteel zijn er zo’n 20 grote en kleine bedrijven op het terrein gevestigd waaronder Taylor Guitars, Sanquin Bloedvoorziening, Focus Amsterdam, G4S en McDonald’s. 
Vorig jaar hebben SADC en Stadsdeel Nieuw-West, de aandeelhouders van het terrein, een nieuwe koers ingezet die zich meer richt op het aantrekken van stedelijk georiënteerde bedrijven en voorzieningen. De komst van het China Center Hotel is daar een voorbeeld van.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws