Born: Prologis koopt distributiecentrum van 42.300 m2

9 Oktober 2014 – Prologis heeft een distributiecentrum van 42.300 m² aangekocht op de locatie Holtum Noordweg in Born. De aankoop is gedaan door Prologis European Logistics Partners Sarl (PELP). De koopsom is € 24,75 mln, blijkt uit het Kadaster.

Prologis heeft in Born al 58.000 m² in bezit (Born DC1). Daar komt nu dus 42.300 m² aan distributieruimte bij. Bram Verhoeven, SVP Country manager Prologis Benelux over de acquisitie: ‘De locatie heeft een strategische ligging door de nabijheid van een grote rail- en bargeterminal en is inmiddels vrijwel volledig verhuurd aan logistieke dienstverleners. Met de acquisitie wordt de positie van Prologis in Born aanzienlijk versterkt.’

De stappen die Prologis zet in Born passen in de lijn van de focus op investeringen in strategische locaties met moderne, hoogwaardige distributiecentra. De aankoop is gedaan door Prologis namens het Prologis European Logistics Partners Sarl (PELP). PELP is een 50-50 joint venture van Prologis en Norges Bank Investment Management (NBIM). De verkopende partij is PLC Born Holding. Met deze acquisitie bevat de PELP portfolio 232 logistieke faciliteiten met een totaal aan 5,4 mln m² in Europa.
In de Benelux is Prologis per 30 juni 2014 eigenaar van in totaal ruim 1,5 mln m² aan logistiek vastgoed.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws